Hassing Filmproducties
Films met een verhaal!

Over ons

Mijn naam is Renee Hassing. Ik heb mijn filmbedrijf Hassing Filmproducties opgericht op 20 januari 2010. Ik ben begonnen in de omgeving Stadskanaal en al snel breidde mijn werkgebied zich uit. Inmiddels woon en werk ik in Sappemeer en vanuit mijn thuisstudio produceer ik films voor bedrijven die zich vooral in Noord Nederland bevinden. Hassing Filmproducties heeft de afgelopen jaren een groot netwerk opgebouwd met freelancers die werkzaam zijn in de filmwereld. Hierdoor zijn wij in staat om iedere productie binnen het gewenste budget te realiseren die voldoet aan de maximale kwaliteitseisen. 

Hassing Filmproducties heeft zich de afgelopen jaren gespecialiseerd in het maken van films volgens het storytelling principe. Storytelling is mensen raken op emotioneel niveau. Storytelling is voor organisaties zo belangrijk, omdat je mensen ergens van wilt overtuigen. Dat doe je niet alleen aan de hand van onderzoeksrapporten en hele rationele argumenten. Waar het voornamelijk om gaat is dat je mensen ook op een emotioneel niveau weet aan te spreken.

Met een goed verhaal raak je de ervaringen van je doelgroep. Je maakt ze onderdeel van het verhaal. Zo voelt het net alsof ze dat zelf hebben ervaren, gezien of beleefd. Dan pas zal je boodschap mensen raken op emotioneel niveau en zullen ze die niet snel vergeten, sterker nog: dan vertellen ze de boodschap graag door.

Om een goede film te kunnen maken, is het voor ons belangrijk om de opdracht helder te krijgen en hier een goede analyse op te maken. Zo kunnen we gericht aan de slag met de inhoud van de film. Een film die u helpt uw doelgroep te bereiken en ze hiermee aan het werkt zet. Om de kijker op een treffende manier te kunnen raken zijn goede teksten essentieel. De juiste teksten maken wij in samenwerking met uw organisatie. Wij doen een eerste voorstel en gezamenlijk komen we tot de ideale tekst. Alle input verwerken we vervolgens in een draaiboek.

Wanneer het draaiboek is vastgesteld zullen de opnamedagen en locaties worden gepland. Vooraf zal worden bepaald welke type shots er gemaakt gaan worden. Daarbij kan gebruik worden gemaakt van diverse typen camera’s en posities die ervoor zorgen dat  er een opname wordt gemaakt die het beste aansluit bij de tekst en het doel van de film.

Wanneer al het beeld is opgenomen, zullen we starten met de montage. De ruwe montage, ook wel verhaallijn montage zal worden uitgevoerd door Hassing Filmproducties. Hierbij worden de scenes en sequenties bepaald zoals deze in de film verwerkt zullen worden. Vervolgens zal afhankelijk van de opdracht de postproductie worden opgestart. Tijdens de postproductie wordt de film voorzien van een logo animatie, specials, teksten, muziek en (motion) graphics passend bij de uitstraling van uw organisatie. Vanzelfsprekend geldt voor alle muziektoepassingen dat deze rechtenvrij zijn. Daarom vallen deze buiten de voorschriften zoals gesteld door de Buma/Stemra.

Wanneer de conceptfilm klaar is, zullen we deze ter beoordeling aan u voorleggen. Na akkoord wordt de film in ieder gewenst formaat opgeleverd. Tot slot wordt het gebruikte materiaal gearchiveerd en hiervan zal een dubbele back-up worden gemaakt.